website element

Nieuws

CORONA: LEES DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN..
De ontwikkelingen rond de bestrijding van het corona virus zijn in een volgende, urgente fase gekomen. Tot op heden hebben wij de adviezen van het RIVM gevolgd en u daarover geïnformeerd. Inmiddels is de situatie dusdanig dat wij daar van moeten afwijken.

Het KNMT-bestuur adviseert haar leden (tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen) om met ingang van maandag 16 maart 2020 en in ieder geval geldend tot 6 april 2020 de reguliere zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten. Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het virus af te remmen.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid die we hiermee nemen, wordt op dit moment nog niet ondersteund door adviezen van de overheid. Toch menen wij als Orthodontie Amersfoort hiermee een weloverwogen beslissing te hebben genomen, om zoveel mogelijk verdere besmettingen met het Corona virus te voorkomen.

Belt u alstublieft niet naar de praktijk; wij bellen u voor het maken van een nieuwe afspraak!

Wanneer u niet komt en niet afgezegd hebt in de bovengenoemde periode worden daar uiteraard geen kosten voor in rekening gebracht.

Bepaalde behandelingen zullen wel doorgang vinden. Nogmaals; u wordt hierover door ons gebeld.

Mocht u dit bericht niet gelezen hebben of mochten wij u niet telefonisch bereikt hebben dan wordt per situatie bekeken hoe we hiermee omgaan. Echter; bij niemand mag een begeleider mee naar binnen! Veel afspraken zullen dus worden opgeschort.

Excuses voor alle ongemak, blijf gezond!

Met vriendelijke groet, Orthodontie Amersfoort


 
corona

SCANNEN IN PLAATS VAN HAPPEN?
Bij Orthodontie Amersfoort is het mogelijk om het gebit te scannen. Heel eenvoudig wordt er met behulp van een mondscanner een driedimensionaal beeld gemaakt van uw gebit. Dat is plezierig voor u als patiënt en voor ons als orthodontisten. Dankzij de moderne technologie kan er snel een nauwkeurig resultaat worden bekeken op de computer om te beoordelen.

scannen

De scanner is zowel voor kinderen als volwassenen te gebruiken.
Bent u geïnteresseerd? Bel ons voor een afspraak.

Graag tot ziens!

Orthodontie en verzekering in 2020
Vergoeding van een orthodontische behandeling komt niet uit de basisverzekering. Daarvoor moet u aanvullend verzekerd zijn. Let bij het afsluiten van een nieuwe verzekering/overstappen naar een nieuwe verzekering goed op: bij sommige verzekeraars geldt een wachttijd: dan moet u eerst een jaar of enkele jaren bij hen verzekerd zijn, voordat zij een beugelbehandeling vergoeden. Daarnaast is het soms niet mogelijk om tijdens een lopende behandeling een nieuwe verzekering af te sluiten.
  
Voor meer informatie over verzekeringsvoorwaarden per januari 2020: www.allesoverhetgebit.nl of www.vergelijkmondzorg.nl of bij de website van zorgwijzer: vergoeding tot 18 jaar en vergoeding vanaf 18 jaar.

Komt u bij een echte orthodontist, of is het een tandarts voor orthodontie?
Einde aan verwarring orthodontist en beugelende tandarts
Tandartsen die zich extra hebben verdiept in beugelbehandelingen gaan zich ‘tandarts voor orthodontie’ noemen. Andere aanduidingen, die regelmatig voor patiënten verwarring met orthodontisten veroorzaken, gaan tot het verleden behoren. Dat hebben de ANT, KNMT, NVvO en de OVAP met elkaar afgesproken.

De tandarts wordt bezocht voor het onderhoud van het gebit. Als je een beugel neemt, ga je naar een orthodontist. Orthodontisten hebben zich na hun tandheelkunde studie aan de universiteit gespecialiseerd in orthodontie. Deze studie duurt 4 jaar. Daarmee is een orthodontist een professional, specialist die zich focust op het onderzoeken en verhelpen van afwijkingen in kaken, standen van kaken en onregelmatigheden in gebitten.

Doe de check op: www.orthodontist.nl